۱۲ تیر ۱۳۹۰، ۱۷:۱۷

رایزن علمی در بلاروس:

دانشگاههای علوم پزشکی ظرفیت خود را به مزایده گذاشته اند

دانشگاههای علوم پزشکی ظرفیت خود را به مزایده گذاشته اند

رایزن علمی ایران در بلاروس با اعلام گلایه دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در بلاروس که باید در ایران شهریه دوره کارروزی پرداخت کنند، گفت: به گفته دانشجویان، برخی از دانشگاههای علوم پزشکی ظرفیت خود را به مزایده گذاشته اند.

به گزارش خبرنگار مهر، علی باکویی روز یکشنبه در نشست رایزنان علمی جمهوری اسلامی ایران در محل وزارت بهداشت با بیان این مطلب افزود: دانشجویان ایرانی که در رشته های علوم پزشکی در بلاروس و کشورهای مشترک المنافع تحصیل می کنند پس از پایان تحصیل بر اساس قوانین وزارت بهداشت ملزم به گذراندن دوره کارورزی در داخل ایران هستند و دانشگاهها مبالغ هنگفتی را برای این دوره از آنها مطالبه می کند.

وی افزود: به گفته این دانشجویان، برخی از دانشگاههای علوم پزشکی هزینه های معادل کل هزینه تحصیل فرد در خارج از کشور از آنها مطالبه کرده اند و ارقام هنگفتی برای آنها از جمله 20 تا 60 میلیون تومان درخواست کرده اند و در واقع ظرفیت پذیرش دانشجویان ایرانی خارج به داخل را به مزایده گذاشته اند !

باکویی پیشنهاد کرد: می توان با اخذ تعهد خدمت در مناطق محروم، گذراندن واحدها در شعب بین الملل و یا اعطای وام این مشکل را حل کرد.

وی همچنین از عدم ملاقات با وزیر بهداشت و پاسخ ندادن وزارت بهداشت به نامه های ارسالی از سوی این رایزنی علمی، گلایه کرد و گفت: متاسفانه وزارت بهداشت نگاه اش به رایزنی علمی نگاه کارمندی است و این در حالی است که دانشجویان نیز از عدم توجه وزارت بهداشت گلایه مند هستند.

در این نشست، بهروز ابطحی رایزن علمی ایران در روسیه و آسیای میانه نیز با اشاره به همکاریهای محدود اما موثر ایران و روسیه گفت: همکاریهای این دو کشور در حوزه پزشکی بسیار مفید بوده است و می تواند از نظر پزشکی موثر واقع شود.

وی تاکید کرد: بزرگترین مرکز جراحی قلب دنیا در مسکو واقع شده است اما به دلیل زبان روسی، بسیاری از مراکز علمی این کشور در ارزشیابی های غربی جای ندارند و ما نیز نباید همچون غربی ها با آنها برخورد کنیم.

در ادامه این نشست علیرضا معینی رایزن علمی ایران در کشورهای آمریکا و کانادا با اشاره به یکی از مشکلات رایج دانشجویان پزشکی در کشورهای آمریکا و کانادا گفت: بیشتر این دانشجویان به دلیل اینکه دانشگاه هزینه تحصیل آنها را می پردازد، تغییر رشته می دهند و چون مراکز قانونی را مطلع نمی کنند به عنوان مستنکف شناخته می شوند و مشکلاتی برای آنها بوجود می آید که لازم است وزارت بهداشت در این زمینه بررسی انجام دهد.

کد خبر 1350385

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha